Szolárium

 

A napfénynek, szoláriumnak nagyon sok jótékony hatása van.

A D3 vitamin gyakorlatilag egyedül a napsugarak által képződik. A D3 vitamin elősegíti, hogy a test az életfontosságú kalciumot kivonja az élelemből.

A kalcium biztosítja a csontok stabilitását, nagyon fontos egyéb testfunkciók szempontjából is, mint pl. sejtosztódás, izomműködés, az idegek közötti információ-átvitel, és az anyagcsere. Az ultraibolya B sugárzás javítja a vér minőségét és csökkenti néhány mérgező anyag mennyiségét a vérben.

A szolárium szebb és tisztább bőrt biztosít, a sejt anyagcsere felgyorsítása a szövetek fokozott oxigén-ellátásához vezet és megakadályozza a bőr-rendellenességek kialakulását. A szolárium segít a bőr-rendellenességek esetében is! Aknés és egyéb kóros bőrelváltozások sikeresen kezelhetők ultraibolya sugarakkal. Az ultraibolya sugárzásnak kiegyensúlyozó hatása van az idegrendszerre, általános jó közérzetet biztosít.

A szolárium kímélőbb hatással van a bőrre mint a természetes napfény, mivel az ultraibolya B sugarak arra a szintre vannak csökkentve, amely minimálisan szükséges a biológiai hatások elérésére, az ultraibolya A sugarak pedig arra a szintre, amely minimálisan szükséges a napbarnított szín eléréséhez.

Néhány napozási tanács

  • Szolárium használat előtt mindenképpen távolítsuk el a sminket!
  • A bőrradír használatával eltávolíthatjuk az elhalt hámsejteket, így az ezt követő mesterséges napozás során a bőr egyenletesebben barnul.
  • Mindig fokozatosan növeljük a szoláriumban töltött idő hosszát, így elkerülhető a leégés (kezdjük 5 perccel, majd emeljük 10 végül 15 percre a szoláriumban töltött időt)!.
  • Szolárium használat után célszerű hidratáló krémet használni, mely megelőzi a bőr kiszáradását!
  • Szoláriumozás alatt mindig csukva kell tartani a szemet, mert az erős fénysugár károsíthatja a látást, s akár szürkehályogot is okozhat.

  • Ne nézzen közvetlenül a csövek fényébe működés közben. Ha kontaktlencsét használ, napozás előtt vegye ki őket!
  • Napfürdőzés előtt mindig el kell távolítani az ékszereket, melyek nem csak hátráltatják az egyenletes barnulást, de átmelegedés esetén megégethetik a bőrfelületet is.
  • 16 éves kor előtt ne használják a szoláriumot!
  • Forduljon orvoshoz, ha maradandó daganat, sebek vagy pirosság alakul ki a bőrön.

 

 

Nyitva tartás idején belül bármikor igénybe vehető.   60,-/perc